Helen B: Een Belgisch Merk met Hart en Ziel

 

België staat bekend om veel dingen: chocolade, wafels en bier, om er maar een paar te noemen. Maar onder de vele culturele schatten bevindt zich een parel van een merk dat niet alleen opvalt door zijn unieke producten, maar ook door zijn hartverwarmende missie. Dat merk is Helen B. Als je nog niet van hen hebt gehoord, moet je nu vooral blijven lezen.

Helen B is een Belgisch merk dat een heerlijke vleugje speelsheid toevoegt aan alledaagse voorwerpen. Van keramiek tot schrijfwaren, elk product is een klein kunstwerkje ontworpen om vreugde en een glimlach op je gezicht te toveren. Maar wat Helen B echt onderscheidt, is de toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het merk werkt samen met sociale werkplaatsen, waar mensen met een beperking zinvol werk vinden. Laten we de wereld van Helen B induiken en ontdekken wat dit merk zo bijzonder maakt.

 

Tykky
5.0
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
Anna GogomanAnna Gogoman
09:55 26 Feb 24
I have ordered from this store many times and have been very satisfied every time. Fast delivery, good quality and nicely packaged. It is a nice and varying range and I always find something when I am looking for a special birthday, Christmas or moving gift... but luckily I also always succeed for myself 🤩
Elena TElena T
20:13 11 Feb 24
I've ordered many times from Tykky and the items have always arrived quickly. I love that the offerings change all the time with new items constantly coming in. The photos on instagram are always inspirational.
Florian AnFlorian An
08:24 10 Feb 24
Beautiful Scandinavia decoration. Special products outside the mainstream. Also packaged very nicely and delivered quickly.
Tilman AnsorgeTilman Ansorge
18:35 09 Feb 24
Everything perfect, from the products to the delivery. Nice selection and presentation of products.Transparent and professional, as it should be.Gladly again.
Helen YuHelen Yu
11:19 09 Feb 24
I ordered a few times from this store.I like it, not only their products are high quality and beautiful, but also the packagings: it shows respect and love, which brings me good mood!
js_loader

Helen B: Een Belgisch Merk met Hart en Ziel

 

Het Verhaal Achter Helen B

Helen B werd opgericht door Helen Blanchaert, een kunstenares met een passie voor illustratie en een visie om geluk te verspreiden door haar creaties. Helen’s ontwerpen zijn speels, eenvoudig en bevatten vaak eigenzinnige personages die tot leven lijken te komen met elke pennenstreek. Het merk begon als een klein project maar groeide snel, en veroverde de harten van mensen die unieke, handgemaakte items met een verhaal waarderen.

Helen haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven, reizen en de mensen om zich heen. Elk product vertelt een verhaal, en dat verhaal begint vaak met een krabbeltje of schets in Helen’s notitieboekje. Het resultaat is een collectie items die niet alleen functioneel zijn, maar ook kunstwerkjes die een vleugje vreugde brengen in het alledaagse.

 

Het Productassortiment

Het productassortiment van Helen B is net zo divers als charmant. Hier is een nadere blik op enkele opvallende categorieën:

 

 • Keramiek

De keramiek van Helen B is misschien wel de ster van de show. Van mokken tot kommen, elk stuk is handgemaakt en versierd met Helen’s kenmerkende illustraties. De keramiek is niet alleen mooi om naar te kijken; ze zijn ook praktisch en duurzaam, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. Stel je voor dat je je dag begint met een kopje koffie in een mok met een vrolijke  illustratie die naar je zwaait—dat is de magie van Helen B keramiek.

 

 • Schrijfwaren

In een digitaal tijdperk is er iets ongelooflijk bevredigend aan het zetten van pen op papier. De schrijfwaren collectie van Helen B omvat notitieboekjes, planners en wenskaarten, allemaal met de kenmerkende illustraties van het merk. Deze items zijn perfect voor iedereen die graag aantekeningen maakt, zijn week plant of een attent kaartje naar een vriend stuurt.

 

 • Textiel

Het textielassortiment van Helen B omvat theedoeken, handdoeken, ovenwanten, en draagtasjes. Deze items zijn niet alleen praktisch maar ook een canvas voor Helen’s speelse ontwerpen. Het textiel is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat ervoor zorgt dat ze niet alleen mooi maar ook duurzaam zijn.

 

 • Woondecoratie

Het toevoegen van een vleugje Helen B aan je huis is eenvoudig met hun assortiment woondecoratie. Van posters tot plantenpotjes, elk stuk is ontworpen om een beetje vreugde en speelsheid in je leefruimte te brengen. De woondecoratie items zijn perfecte cadeaus voor geliefden of een traktatie voor jezelf.

 

 • Persoonlijke Accessoires

Helen B biedt ook een reeks persoonlijke accessoires, waaronder emaille pins, sleutelhangers en zelfs tijdelijke tattoos. Deze kleine items zijn een leuke manier om een beetje van de charme van Helen B toe te voegen aan je dagelijks leven.

 

Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Helen B: Meer dan Alleen een Merk

Een van de meest inspirerende aspecten van Helen B is de toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het merk werkt nauw samen met sociale werkplaatsen waar mensen met een beperking zinvol werk kunnen vinden. Deze samenwerking is het hart van de missie van Helen B om producten met een doel te creëren.

Door samen te werken met deze sociale werkplaatsen, zorgt Helen B ervoor dat elk product niet alleen met liefde wordt gemaakt, maar ook helpt om individuen te ondersteunen en te versterken die anders moeite zouden hebben om werk te vinden. Deze initiatief biedt niet alleen banen, maar bevordert ook een gevoel van gemeenschap en inclusie.

Waarom Maatschappelijke Verantwoordelijkheid Ertoe Doet

In de wereld van vandaag zoeken consumenten steeds meer naar merken die aansluiten bij hun waarden en visie. De toewijding van Helen B aan maatschappelijke verantwoordelijkheid resoneert met velen die een positieve impact willen maken met hun aankopen. Door te kiezen voor Helen B producten, krijg jij als consument niet alleen een uniek en prachtig vervaardigd item, maar ondersteun je ook een merk dat een verschil maakt in het leven van anderen.

De Impact op de Gemeenschap

De impact van het werk van Helen B met sociale werkplaatsen strekt zich verder uit dan alleen het bieden van banen. Het helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en een gevoel van doelgerichtheid voor degenen die daar werken. Deze positieve impact op de gemeenschap is een testament van de toewijding van het merk om de wereld beetje bij beetje beter te maken.

Laten wij in het volgende stukje even goed uitleggen wat sociale werkplekken zijn en wat ze doen om een beter beeld te schetsen:

Sociale Werkplekken in België: Wat Ze Zijn, Hoe Ze Werken en Hun Missie

Sociale werkplekken spelen een cruciale rol in de samenleving door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op zinvol werk. Deze initiatieven dragen bij aan inclusie, eigenwaarde en maatschappelijke participatie. Laten we dieper ingaan op wat sociale werkplekken precies zijn, hoe ze functioneren en welke missie erachter schuilt.

Wat zijn Sociale Werkplekken?

Sociale werkplekken, ook wel beschutte werkplaatsen genoemd, zijn organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen die door fysieke, mentale of sociale beperkingen moeilijk toegang vinden tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze werkplekken zijn speciaal ingericht om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin werknemers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de productie van goederen of diensten.

Hoe Werken Sociale Werkplekken?

Sociale werkplekken opereren meestal als zelfstandige bedrijven die zich richten op verschillende sectoren, zoals productie, montage, verpakking, tuinonderhoud, en administratieve diensten. Hier is een overzicht van hoe deze werkplekken functioneren:

 1. Individuele Begeleiding en Training

Elk individu krijgt persoonlijke begeleiding en training om de taken uit te voeren die aansluiten bij hun capaciteiten en interesses. Dit helpt hen om nieuwe vaardigheden te leren en bestaande vaardigheden te verbeteren.

 1. Aangepaste Werkplekken

De werkplekken zijn aangepast om aan de specifieke behoeften van de werknemers te voldoen. Dit kan inhouden dat er speciale apparatuur wordt gebruikt of dat de werkomgeving wordt aangepast om fysieke toegankelijkheid te garanderen.

 1. Flexibele Werktijden

Om rekening te houden met de mogelijkheden en beperkingen van de werknemers, bieden sociale werkplekken vaak flexibele werktijden. Dit zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen tempo kan werken en bijdraagt aan een gezonde werk-privé balans.

 1. Ondersteuning en Ontwikkeling

Naast werkgerelateerde vaardigheden bieden sociale werkplekken vaak ondersteuning op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit kan variëren van sociale vaardigheden tot gezondheidszorg en welzijnsprogramma’s.

 

De Missie Achter Sociale Werkplekken

De missie van sociale werkplekken is diep geworteld in de waarden van inclusie, gelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Hier zijn enkele kernpunten van deze missie:

 

 1. Inclusie en Participatie

Sociale werkplekken streven ernaar om iedereen een kans te geven op werk, ongeacht hun beperkingen. Door werkgelegenheid te bieden, bevorderen ze de inclusie van mensen met een beperking in de samenleving.

 1. Zelfvertrouwen en Eigenwaarde

Door betekenisvol werk te verrichten, krijgen werknemers een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dit heeft een positieve impact op hun mentale gezondheid en algemeen welzijn.

 1. Economische Bijdrage

Werknemers in sociale werkplekken dragen bij aan de economie door hun werk en productie. Dit versterkt niet alleen hun financiële zelfstandigheid maar ook de economische groei op lokaal niveau.

 1. Gemeenschapsvorming

Sociale werkplekken creëren een gevoel van gemeenschap en verbondenheid onder de werknemers. Ze bieden een ondersteunende omgeving waar mensen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

 

Voorbeelden van Sociale Werkplekken in België

Er zijn talrijke sociale werkplekken verspreid over België, elk met hun eigen specialisaties en doelen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Maatwerkbedrijven: Deze organisaties bieden op maat gemaakte diensten aan bedrijven en overheden, variërend van verpakking en montage tot logistieke ondersteuning.
 • Beschutte Werkplaatsen: Deze werkplaatsen richten zich op productie- en assemblagewerkzaamheden en bieden werknemers een veilige en ondersteunende werkomgeving.
 • Lokale Initiatieven: Veel gemeentes hebben lokale projecten en initiatieven die gericht zijn op het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

 

De Toekomst van Sociale Werkplekken

De rol van sociale werkplekken wordt steeds belangrijker in een inclusieve samenleving. Met de groeiende aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling, is de verwachting dat sociale werkplekken een nog prominentere plaats zullen innemen in de Belgische arbeidsmarkt.

Samenvattend kun je dus zeggen dat sociale werkplekken meer zijn dan alleen plaatsen waar mensen werken; het zijn gemeenschappen die inclusie, eigenwaarde en economische participatie bevorderen. Door een veilige en ondersteunende werkomgeving te bieden, dragen deze werkplekken bij aan een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar potentieel te realiseren. De missie achter sociale werkplekken is diepgeworteld in waarden van gelijkheid en rechtvaardigheid, en hun impact op individuen en de samenleving is onmiskenbaar positief.

 

Klantverhalen en Getuigenissen

Helen B heeft een loyale aanhang opgebouwd, en het is gemakkelijk te zien waarom. Klanten delen vaak hun liefde voor het merk en de vreugde die de producten van Helen in hun leven brengen. Hier zijn een paar getuigenissen van blije klanten:

 • Emily uit Brussel: “Ik ben dol op mijn Helen B mok. Elke ochtend brengt hij een glimlach op mijn gezicht. Weten dat hij met zorg is gemaakt en een goed doel steunt, maakt het nog beter.”
 • Marc uit Antwerpen: “De schrijfwaren van Helen B zijn mijn go-to voor cadeaus. De ontwerpen zijn zo uniek, en iedereen aan wie ik ze geef, houdt ervan.”
 • Sarah uit Gent: “De theedoeken van Helen B zijn niet alleen praktisch maar voegen ook een vleugje plezier toe aan mijn keuken. Bovendien vind ik het geweldig dat het merk sociale werkplaatsen steunt.”

De Toekomst van Helen B

Naarmate Helen B blijft groeien, blijft ook de toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en het verspreiden van vreugde door hun producten groeien. Het merk heeft plannen om het productassortiment uit te breiden en nog meer klanten te bereiken die de mix van kunst, functionaliteit en sociale impact waarderen.

Helen Blanchaert’s visie voor de toekomst en voor haar merk helen b omvat meer samenwerkingen met sociale werkplaatsen en andere gelijkgestemde merken. Door te blijven focussen op kwaliteit, creativiteit en gemeenschap, is Helen B klaar om een geliefde naam te worden, niet alleen in België, maar over de hele wereld.

Conclusie

Helen B is meer dan alleen een merk—het is een beweging die kunst, vreugde en maatschappelijke verantwoordelijkheid combineert. Elk product vertelt een verhaal, en achter elk item staat een toewijding om de wereld een beetje beter te maken. Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau, een kunstwerkje voor je huis of iets om je dag op te vrolijken, dankzij de producten van Helen B zul je vinden wat je zoekt.

Door een product van Helen B te kopen, krijg je niet alleen een prachtig vervaardigd item; je draagt ook bij aan een missie die inclusiviteit, empowerment en creativiteit waardeert. Waarom voeg je geen vleugje Helen B toe aan je leven en ervaar je de vreugde die voortkomt uit het steunen van een merk met hart en ziel?