DESIGN LETTERS

DESIGN LETTERS & Friends is een Deens merk dat in 2009 door voormalige copy writer en jouranliste Mette Thomson werd opgericht. Mette was altijd al een grote fan van woorden en schrijven. Door het merk DESIGN LETTERS & Friends op te richten heeft ze haar passie een naam en een plek in het gezelschap gegeven.

In 2009 waren er nog geen modieuze letters in de wereld van interieur design. Er bestonden wat gekleurde letters voor de kinderkamer maar Mette vroeg zich af waarom ze hier eigenlijk geen verandering aan zou brengen. Ze nam ontslag bij het Deense interieur magazine Bolig Magasinet en richtte DESIGN LETTERS op met een radicaal verschillende serie van monochrome letters. Later werd de verzameling van het bedrijf uitgebreid en vorm gegeven met de handgetekende typografie van Arne Jacobsen uit 1937. Alles overige is geschiedenis.

Vandaag heeft het merk DESIGN LETTERS & Friends een aanzienlijke collectie in Living, Stationary, Furniture and Kids Designs. En het merk is inmiddels in 55 landen vertegenwoordigd.