Meri Meri

In 1985 begon het sprookjesachtige verhaal, in Los Angeles, waar Meredithe -genoemd Meri Meri- aan de keukentafel zit met schaar en potlood en een grote pot met glitter. Die dag werden de eerste kaarten gemaakt.

Het sprookje begon, locale papeterie winkel in LA vonden de kaarten geweldig en wilden er meer. Eén keukentafel en één schaar waren niet genoeg. Er waren heel veel keukentafels en een reuze pot met glitters nodig.

In 1987 presenteerde Meri Meri een aantal handgemaakte kaarten op de National Stationary Show in New York. De reactie was fenomenaal. Al snel namen grote winkels zoals Bergdorf Goodman Meri Meri in hun productenlijn op. Meer keukentafels en gigantische zakken met glitter!

Het bedrijf is gegroeid wat begon met een klein netwerk van moeders die van thuis werken onder leiding van Meredtihes desgins.

Hoe zit het nu? De designs ontstaan niet meer op de keukentafel. Nu wordt in een studio in een 400 jaar oud gebouw gewerkt met uitzicht over een oud begraafplaats in het kleine stadje Cheltenham één uur buiten London.

Maar de schaar, de potlood en de glitter spelen nog steeds een uiterst belangrijke rol.

Nu werken 20 designers en ontwerpers voor Meredithe en Meri Meri producten worden over de hele wereld verkocht. Het leven van Meredithe is wat drukker geworden dan het toen was en ze werkt aan heel veel nieuwe projecten!