Tolhuijs

De missie.

Tolhuijs werd opgericht door kunstenaar Bastiaan Tolhuijs en is gevestigd in Amsterdam. De proucten van Tolhuijs staan voor duurzaam, upcyclen en sociaal maatschappelijke productie. Voor de productie van de producten van Tolhuijs worden afval- en restmaterialen gebruikt en ge-upcycled tot Dutch Design. En om dit prachtige verhaal af te ronden gebeurt dit allemaal ook nog in samenwerking met sociale werkplaatsen en gevangenissen.

Het ontwerp.

Voor Tolhuijs spelen esthetiek en kwaliteit een belnagrijke rol in het design proces van de producten. De producten van Tolhuijs staan bekend om hun speelse en frisse karakter waarbij de oorsprong van de materialen nooit vergeten gaat. Dit geeft de gebruiker alle vrijheid in de toepassing van de producten in zijn interieur

Tolhuijs.

Bastiaan Tolhuijs werd in 1986 geboren. Al vroeg is hij gefascineerd door restmaterialen en papierafval. De fascinatie heeft hem ertoe geleid om het merk Tolhuijs Design op te richten, om van zijn passie zijn beroep te maken. Van afval maakt hij design en met zijn design laat hij zien dat afval niet altijd afval hoeft te zijn maar dat afval ook een mooi en nieuw begin kan zijn van iets geweldigs. Naast de productie van eigen producten adviseert Tolhuijs Design ook bedrijven om bewuster met hun afval om te gaan.