Form Keramiek

Handgemaakte keramiek en echte ambacht

Handgemaakte Keramiek

 

Form Keramiek

Het Nederlandse label Form Keramiek is opgericht door Hella Duijs en Elke Peters. Zij ontwerpen en produceren alle   producten zelf. Zij testen de kleuren en vormen, maken mallen, gieten porselein en creëeren unieke vazen, wandvazen, stolpen, borden, kopjes en nog veel meer.

Handgemaakte Keramiek kopen

Hella en Elke bewijzen hun liefde voor de ambacht door middel van het eindproduct. Vazen en kopjes zijn met liefde ontworpen en gemaakt. Unieke items voor een knus en gezellig interieur. Als eindklant weet jij dat je een handgemaakt product in je handen houdt. Hella en Elke bedenken ontwerpen, testen kleuren en maken mallen om zo de mooiste keuze aan design porducten te kunnen bieden.

Duurzame keramiek producten

Bij het produceren van de producten letten de dames van Form Keramiek vooral op het belang van ambacht en gaan zij voor een tijdloze kwaliteit. Porselein is dan ook een materiaal dat levenslang mee gaat. Bovendien is het een duurzaam materiaal.

Verder produceren Hella en Elke uitsluitend in Nederland. Transportkostn worden daardoor minimaal gehouden, de impact en de CO2 voetafdruk geminimaliseerd. En waar mogelijk wordt verpakkingsmateriaal gerecycled en worden de producten sowieso enkel in recycelbaar verpakkingsmateriaal verpakt.

Liefde en ambacht

De ontwerpen van Form Keramiek zijn tijdloos. Tijdloos design is een heel belangrijk aspect voor de dames Hella en Elke tijdens het ontwerp proces. Vormgeving, verhouding, detail, alles zijn belangrijke punten en krijgen veel zorg en aandacht. Daardoor ontstaat een eindresultaat dat lang mee gaat, dat je interieur verrijkt en ook met je interieurwensen mee groeit. Dit is keramiek om voor te sparen!

Handgemaakte keramiek cadeau geven

De prachtige en unieke en handgemaakte producten van keramiek van het Nederlandse merk Form Keramiek zijn dat ook echt een aanrader als cadeau. Het zijn unieke cadeaus voor haar of unieke cadeaus voor hem. Vooral zijn het producten om een levenlang te koesteren. En misschien wordt het wel een passie en wordt het in de loop der jaren een hele verzameling.

Onderhoud van je keramiek

Om je keramieken product lang mooi te houden is het wel van belang om het goed te onderhouden. Schoonmaken kan met warm water en/of een beetje sop. In de vaatwasser mogen de producten maar dat is wel geheel op eigen risico.

Pas op: raak je producten niet met fettige vingers aan. Vetvlekken blijven en krijg je niet meer uit je porseleinen keramiek.

Alle producten van Form Keramiek

Form Keramiek heeft inmiddels een hele reeks producten waaronder wandvazen zoals Johanna, en wandvazen zoals Hanneke en Anke, kopjes gemaakt van onder andere maasklei, prachtige vazen zoals Joyce of Feija. Ook in de collectie zitten de waanzinnige stolpen Jessica. Kies zelf de kleur stolp en combineer met dezelfde kleur of een andere kleur bordje voor eronder.

Heb je een ader product of een andere kleur van Form gezien maar vind je deze niet terug bij ons? Neem dan even contact met ons op en we helpen je graag verder!

Productie van wandvazen en co

Hella en Elke hebben een ruim atelier in Arnhem vanuit waar zij elke dag werken. In het atelier ontwerpen en produceren zij hun producten allemaal zelf. Hier testen zij nieuwe kleuren, bijzondere vormen en ontwerpen zij nieuwe producten.

Echte ambacht om van te houden. Duurzaam en modern. Daar staan ook de producten voor.

Liefde voor ambacht

Bij Form Keramiek draait alles om ambacht. Ontwerpen, ontdekken, creëeren, vormen, testen. Alle producten worden met liefde gemaakt, zorgvuldig verwerkt en ingepakt.

Uniek Design uit Nederland

Met de keramiek van Form Keramiek wordt je uitgenodigd om inje eigen huis te spelen met ronde vormen, diverse kleuren en toffe  samenstellingen om zo van je huis een knus thuis te maken.

In jouw interieur ben jij de kunstenaar of kunstenares, jij bent de creatieveling en de vazen, kopjes, wandplanken, borden van Form Keramiek zijn de onderdelen voor jou om mee te spelen en mee aan de slag te gaan.

Over de oprichters

Over Hella

Hella studeerde in Arnhem aan de kunstacademie waar zij in 2014 afstudeerde. Tijdens haar studie kwam zij in aanraking met porselein. Dat opende voor haar een nieuwe wereld vol fantasie, inspiratie en vol ideeën. Porselein is voor Hella tastbaar design, je ontwerpt iets, er ontaat een product en dat product is bruikbaar in het alledaagse leven.

Naast haar werk als kunstenares leeft zij met haar man en twee kinderen in een nieuwbouwhuis.

Over Elke

Elke studeerde, net als Hella, aan de kunstacademie SiNTLUCAS in Arnhem waar zij in 2020 afstudeerde. Zij hield zich tijdens haar studie vooral bezig met technische kant van porselein. Ze keek ook naar hoe producten de gebruiker kunnen beïnvloeden. Haar passie gaat uit naar ontdekken en spelen met vormen en het materiaal en samen met de gebruiker een waardevolle toevoeging te creëeren.

Naast haar werk en passie woont zij met vriend Martino samen in de stad in een verbouwde woning.