Keramische Kunst En Wandobjecten: van eeuwenoude tradities naar hedendaags design

 

Keramische Kunst En Wandobjecten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Van kandelaren naar schalen, van wandvazen naar kunstobjecten voor aan de  muur.

Wij gaan in deze gids dieper in op de tradities rondom kleien, draaien en stoken. En we kijken hoe oude stijlen samenspelen met nieuwe stijlen en zo modern design ontstaat. Veel leesplezier.

Tykky
5.0
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
Anna GogomanAnna Gogoman
09:55 26 Feb 24
I have ordered from this store many times and have been very satisfied every time. Fast delivery, good quality and nicely packaged. It is a nice and varying range and I always find something when I am looking for a special birthday, Christmas or moving gift... but luckily I also always succeed for myself 🤩
Elena TElena T
20:13 11 Feb 24
I've ordered many times from Tykky and the items have always arrived quickly. I love that the offerings change all the time with new items constantly coming in. The photos on instagram are always inspirational.
Florian AnFlorian An
08:24 10 Feb 24
Beautiful Scandinavia decoration. Special products outside the mainstream. Also packaged very nicely and delivered quickly.
Tilman AnsorgeTilman Ansorge
18:35 09 Feb 24
Everything perfect, from the products to the delivery. Nice selection and presentation of products.Transparent and professional, as it should be.Gladly again.
Helen YuHelen Yu
11:19 09 Feb 24
I ordered a few times from this store.I like it, not only their products are high quality and beautiful, but also the packagings: it shows respect and love, which brings me good mood!
js_loader

Het ontstaan van een rijke wereld van Keramische Kunst En Wandobjecten: een creatieve guide

Introductie:

Hallo kunstliefhebber! Vandaag nemen wij je mee naar een wereld vol kunst, keramiek en kracht. In deze uitgebreide uitleg gaan we kijken naar hoe keramische kunst en functionaliteit samengaan, gaan we kijken naar de fijne kneepjes van keramiek. We zullen op onderzoek uitgaan naar allerlei verschillende producten zoals handgemaakte schalen, traditionele kandelaars, fascinerende kunstwerken en unieke wandobjecten.

Vergezel ons op deze spannende en informatieve reis waarin wij het geheim omtrent keramiek, het materiaal, de werkwijze en de tradities luchten.

      I.          Het materiaal klei:

 • Veelzijdig Medium: De basis van alle keramische producten vormt het materiaal klei. Dit veelzijdige materiaal kan vaak hergebruikt worden en kan door middel van verschillende processen verschillende kleuren aannemen. De flexibiliteit en kneedbaarheid maken dat de kunstenaar of kunstenares de klei in elk gewenste vorm kan vormen; hierdoor ontstaan functionele en esthetische producten tegelijk.
 • Zuiverheid en Kwaliteit: Het productieproces van klei begint al bij het zorgvuldig uitkiezen en voorbereiden van het materiaal. Aandachtig gewonnen ondergaat de ruwe klei een grondig en verfijnd proces voor de hoogst mogelijke kwaliteit en zuiverheid. Deze toewijding bij het winnen van het grondmateriaal is de basis en het begin voor duurzame, tijdloze en unieke Keramische Kunst En Wandobjecten creaties.

   II.          De Kunst van het Draaien:

 • Traditionele Techniek: Word getuige van een oude techniek – draaien. Draaien is een techniek die je goed moet leren en die veel moet oefenen om de nodige vaardigheid te ontwikkelen. Het wiel draaien is een eeuwenoude methode om klei in verschillende vormen en maten te vormen. De draaischijf is een speelweide voor de kunstenaar of de kunstenares; zij geven elk product een eigen karakter die de unieke touch van de kunstenaar of kunstenares weerspiegelt.
 • Flexibiliteit in Beweging: Op de draaischijf worden klei en kunstenaar een dynamisch samenspel tussen materiaal en beweging. Met veel fijngevoel vormen de handen het materiaal in slanke vormen en prachtige objecten. Deze fascinerende verbintenis tussen tussen materiaal en maker vormen samen een transcendent verhaal.

III.          De Kiln: Waar de Magie Start:

 • Cruciale Rol in Stoken: Zonder kiln geen keramiek – de kiln, de oven waarin de producten op zeer hoog temperatuur gestookt worden, speelt een cruciale rol in het productieproces. Hier gebeurd de magie; op zeer hoog temperatuur, tot wel 1200 graden, worden wordt klei gestookt, wordt uit klei keramiek en ontstaan er prachtige gekleurde galzuren.
 • Fusie tussen Hitte en Handwerk: Het stookproces mag je wel vergelijken met een dans tussen kunst en warmte. Door de enorm hoge temperaturen wordt de klei en daarmee het gevormde product of object robuust en krijgt zijn karakter. Hetzelfde geldt voor de glazuren; zij ondergaan tijdens het stookproces en metamorfoses, zij krijgen zorgvuldig uitgekozen kleuren, glanzend of mat en verschillende graden daartussen.

IV.          Diverse Collecties:

 • Meer Dan Functionaliteit: De collecties van Keramische Kunst En Wandobjecten zijn meer dan alleen functionele producten. Van grote en kleine schalen en kaarsenhouders en borden voor een stijlvol gedekte tafel naar wandvazen en kunstobjecten voor een gallery wall die als middelpunt in je leefruimte fungeren. Elk product is uniek en een getuigenis van de diverse uitingen van keramische kunst.
 • Functionele Sierlijkheid: Ontdek de functionele sierlijkheid van de keramische schalen, de vormen, de kleuren. Vergeet jezelf in de warme schijn van de kandelaars die naast functie ook warmte en design aan je interieur toevoegen. Zo wordt een alledaags product eenstatemtn voor stijl een elegantie.
 • Fascinerende Wandobjecten: Een wereld op zich zijn wandobjecten, oftewel kunst voor op je muur. In elk product en elk detail zie je de passie terugkomen van de kunstenaar of kunstenares. Deze kunstvorm gaat verder dan ouderwetse woondecoratie. Met de wandobjecten van keramiek van verschillende kunstenaars geef je een kunstzinnige en persoonlijke twist aan je eigen leefruimte.
 • Kunstvoorwerpen: Voeg een extra toefje luxe toe aan je woonruimte met bijvoorbeeld buitengewone wandvazen. Met oog voor detail gemaakt, vertelt elk object een ander en eigen verhaal van passie en vakmanschap. Het zijn tijdloze kunstwerken voor een persoonlijk stijl in je persoonlijke leefruimte, waar passie van de maker en de kunstzinnige samenkomen.

   V.          Traditie vs. hedendaags design

 • Diepgewortelde traditie: Het maken van klei producten is gebaseerd op een oude traditie en daar wordt door de kunstenaars en kunstenaressen een moderne draai aan gegeven. Het samenspel tussen ouder technieken en modern uiterlijk vormen een eindproduct dat zich perfect past in elke interieurstijl en zo een brug vormt tussen het verleden en het nu.
 • Ambachtelijke meesters: De kunstenaars en ontwerpers zijn gedreven door hun passie voor het vak en dan laten zij in elk product weer zien. Neem bijvoorbeeld de schijfkandelaar, gemaakt middels oude techniek op de draaischijf is het ode aan het blakertje van vroeger maar dan afgewerkt met een glazuur in moderne kleuren. Zo wordt oude traditie in een nieuw jasje gestopt en ontstaat er een kandelaar die tijdloos is en jarenlang mee zal gaan.

VI.          Conclusie: Naar een Stijlvol Interieur:

Wij hebben nu naar de tradities van keramiek gekeken, naar een oude methode, de draaischijf, naar verschillende producten en het samenspel met hedendaags design. Wij weten dat achter de werken van Keramische Kunst En Wandobjecten ambacht en vakmanschap staat, dat er een heel proces achter elke tegenstand zit van ruwe klei naar klei vormen, stoken, glazuren, en weer stoken in de kiln. In elk keramisch product zit dus veel handwerk, liefde, en ambacht.
Als jij nu dus door alle keramische producten scrolt, zie jij ineens veel meer dan alleen het product zelf maar zie je nog veel meer waarde en bewondering.

Met een prachtig product gemaakt van keramiek breng jij dus eeuwenoude tradities in een hedendaags jasje in je interieur. De producten zullen je interieur laten shinen en je voegt er op die manier je eigen stijl aan toe, zoals jij het mooi vindt. Stijlvol en elegant, vertelt elk product van keramiek toch weer een eigen verhaal. Wat gaat jouw verhaal worden in jouw mooie interieur?

 

Wij sluiten af met een mooi citaat van Eva Zeisel: “Ceramics is not just a craft. It is an art form, a way of expressing a feeling, an idea, a moment frozen in time. The touch of the artist’s hand on clay creates a connection between the creator and the observer, making each piece a unique and timeless work of art.”